google66f8d9db97ffeecf
 
A long tradition

Casian

CASIAN –AUTISM SI INSUFICIENTA CARDIACA

 

Eu sunt CASIAN (May), am 6 ani si am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra!

 

Salut! Eu sunt…” Iubitul mamei”. Uneori mă strigă May…nu știu exact cum mă numesc, dar știu cine sunt. Sunt cineva pe care Ea, doamna cu priviri frumoase, cu mângâieri blânde și în brațele în cui mă liniștesc indiferent de ce durere as avea, îl iubește .

 

Mama citește poezii și mereu îmi spune că eu sunt “cea mai profundă figura de stil “…sunt o sinestezie…eu simt totul într-o îmbinare inegalabilă de simțuri…eu văd, aud, miros etc. Totul în același timp și uneori, uneori mă las purtat de val…ca un poet și receptez cate un singur simt…celelalte bucăți din tabloul de acum 2 minute rămân încă acolo, folosibile, dacă mai e nevoie.

 

Imediat după naștere , doctorii au presupus că nu pot respira bine pentru că nu mă ajuta creierul…nimeni nu controlase inimioara mea…noroc cu ea!

 

Așa au aflat că am nevoie urgent de o operatie…am fost urcat în avion pentru o șansă la viață…in lumea larga.

 

Am ajuns in Italia, la Spit.Bambino Gessu …acolo am primit șansă pentru care se ruga mama pe drum .

 

Venind medicul i-a desenat mamei inimioara mea…i.a spus că totul este riscant …a doua zi …după 10 ore a ieșit o asistenta care a zis că mai durează și că nu am murit. La fix 12 de la începerea operației dr a vorbit și i.a sugerat mamei să mă țină mult în brațe ” cautam cu mânuța o mâna cunoscuta” .

 

Ii este frică și are dureri . Țineți- l în brațe cat mai mult ” Am deschis ochii imediat cum am simtit- o că mă mângâie și doctorii randeau și plangeau zicând că sunt ” puternic”.

 

Am revenit acasă…unde nu fusesem niciodată ….și mama mereu spune că după un vaccin am ajuns asa … Declarat autist….

 

Dar ea știe că aud…și înțeleg cele mai multe dintre lucrurile care se întâmplă în jurul meu…doar că nu am timp sa reactionez …sunt mereu captat de ceva…mereu distras .

 

De atunci, fac kinetoterapie …abia la 2 anișori mi-am simțit gâtul cum trebuia și mult mai târziu am stat prima data in șezut… la 4 ani și jumatate , ma străduiam să merg neajutat.

 

Imi doresc mult sa pot manca singur, să folosesc paharele fara să mă ud tot și mai ales sa ma pot juca cu copiii de varsta mea.

 

Va multumesc!